Gevoelens

Het is okay om je tranen te laten vallen en het is okay als je je een keer niet 100% voelt. Om een rotgevoel of een kutdag te hebben. We weten het allemaal wel en toch vechten we ertegen als we er midden inzitten.

Wij mensen willen ons namelijk niet rot voelen. Het leven moet alleen maar mooi en leuk zijn en we ‘veroordelen’ de dagen (en ook onszelf) als we negatieve emoties ervaren. Gevolg is dat we ons nog meer rot gaan voelen. En als we er midden inzitten doen we er alles aan om ons beter te voelen: we verdoven ons in werk, uitgaan, drugs, eten, etc.

Maar we zijn mensen…. Negatieve gevoelens horen net zo bij het leven als mooie gevoelens. Die chinezen hadden het met hun Ying en Yang  nog niet eens zo mis ?

Vaak zijn we zo hard bezig om een rotgevoel weg te poetsen, dat we niet eens in de gaten hebben waardoor het gevoel in eerste instantie is gekomen… Weg leermoment… En ja, wees eens eerlijk. Hoe harder je vecht tegen een negatieve emotie, hoe sterker deze uiteindelijk wordt.

Bedenk dat gevoelens net golven zijn. Ze komen op, krijgen een hoogtepunt (in de vorm van een huilbui of wat dan ook) en rollen vervolgens uit.

Hou je ze tegen, dan stuwen ze alleen maar op. Laat je ze komen, dan verdwijnen ze uiteindelijk ook. Je moet alleen kunnen verdragen dat je je rot voelt. Daar ligt de clue.

So go surfing…

Sorry, the comment form is closed at this time.